Krevety v rajské omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet, 4  šalotky, 4 stroužky česneku, 20 dkg rajčat nebo rajský protlak, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička soli, 5 lžic oleje na smažení
Krevety osolíme a necháme 15 minut stát. Rajčata spaříme, oloupáme, odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky. Česnek oloupáme a usekáme nadrobno. Šalotky oloupáme, umyjeme a nakrájíme na kousky cca 2,5 cm dlouhé. Zvlášť si dáme bílé části a zvlášť si dáme zelené.
Česnek a polovinu bílých částí šalotek smažíme za stálého míchání 1 minutu na menší části rozpáleného oleje. Přidáme krevety a smažíme další minutu do růžova, přičemž intenzívně mícháme. Vyjmeme, necháme okapat tuk a dáme misku do tepla.
Doplníme a znovu rozpálíme tuk. Usmažíme na něm bílé části šalotek, přidáme rajčata nebo protlak a zamícháme. Dodáme zbytek soli, sójovou omáčku a cukr. Přikryjeme a na středním plameni dusíme 8 minut. Přilejeme bramborovou moučku rozmíchanou ve lžíci studené vody a pečlivě promícháme. Vsypeme osmažené krevety a zelené části šalotek. Zvětšíme plamen a uvedeme do varu. Vložíme na misku a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka