Mandarínské krevety - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg krevet, 2  bílky lehce ušlehané, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce oleje, 10 dkg zeleného hrášku, 1  naťová cibulka nakrájená nadrobno, 1  feferonka nasekaná nadrobno, sůl,

Omáčka: 2.5 dl kuřecího vývaru, 1 lžička sherry, 1 lžíce škrobové moučky, sůl,  špetka bílého pepře

Krevety promyjeme studenou vodou a lehce je obalíme v Solamylu a soli. Připravené krevety smícháme s bílky, Solamylem a zbytkem soli a necháme je 30 minut odležet. Na pánvi rozpálíme olej a na něm krevety osmahneme. Hotové krevety odstraníme z pánve a držíme je v teple. Na pánev dáme cibulku, feferonku a hrášek a zprudka je 1 minutu smažíme. Přidáme sherry, sůl, špetku bílého pepře a 2 lžíce vývaru. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až hrášek změkne. Mezitím si rozmícháme Solamyl ve zbytku vývaru, směs přilijeme do pánve, přidáme krevety a za stálého míchání dusíme tak dlouho, až omáčka zhoustne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka