Špagety s langustami (scampi) - recept cpt. Cooka
1 porce:  16 dkg langustin, 10 dkg špaget, 3 dkg rajčat, 5 cl bílého vína, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, zelená petrželka, 5 dkg strouhanky, 2 lžičky másla, 1 dl rybího vývaru, sůl
Na pánvi orestujeme na panenském oleji česnek a přidáme langustiny. Podlijeme vínem, přidáme máslo a petržel a víno odvaříme. Vložíme nakrájená spařená a oloupaná rajčata a rozvaříme je. Podlijeme vývarem a cca 10 minut odvařujeme. Dochutíme solí. Mezitím uvaříme těstoviny al dente, vložíme na pánev a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na teplém talíři, posypeme restovanou strouhankou a dekorujeme schránkami langustin a zeleninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka