Obalovaná žabí stehýnka - recept cpt. Cooka
4 porce:  32  žabích stehýnek, 2 dl oleje, 1  citrón, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 2 svazky zelené petrželky, 8 dkg hladké mouky, 2  vejce, 20 dkg strouhanky
Očištěná žabí stehýnka řádně omýt. Připravit marinádu ze čtvrtiny oleje, citrónové šťávy, soli, mletého pepře a jemně pokrájené petrželky. Žabí stehýnka naložit do marinády 1 hodinu před smažením. Po vyjmutí z marinády osušit. Lehce osolit, pak obalit v mouce, vejci a strouhance. Smažit po obou stranách ve větším množství oleje, až jsou stehýnka křupavá. Pak osmažit 1/2 - 1 minutu omytou a osušenou petrželku. Dušenou rýži servírovat do středu talíře, na ní položit žabí stehýnka a osmaženou petrželku. Podávat s tatarskou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka