Zeleninový krém s pórkem a brambory recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg mrkve, 20 dkg celeru, 2  cibule, 2 lžíce másla, 1.5 l vody, 1 kostka bujónu (masox), 75 dkg moučných brambor, 40 dkg pórku, 20 dkg slaniny
Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, celer, brambory a slaninu na kostičky. Drobně usekanou cibuli, mrkev a celer podusíme 5 minut na rozehřátém másle, podlijeme vodou a vaříme na mírném ohni 30 minut. Polévku rozmixujeme, přidáme kostku bujónu, sůl a pepř. Brambory a pórek vložíme do polévky a vaříme dalších 25 minut. Slaninu rozškvaříme na suché teflonové pánvi, vyjmeme, osušíme na papírovém ubrousku a před podáváním nasypeme do polévky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka