Chřest po maďarsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg chřestu, sůl, 1 kostka kostkového cukru, 4 dkg tuku na vymazání misky, 2 dl kysané smetany, 8 dkg tuku na smažení strouhanky, strouhanka, 10 g mleté papriky
Chřest omyjeme, od hlavičky dolů sloupneme a dřevnatý spodek odkrojíme. Takto připravený chřest svážeme do svazečků a ve slané vařící vodě s přidáním kostky cukru uvaříme doměkka. Chřest podle tloušťky vaříme 25 - 40 minut. Uvařený scedíme a necháme okapat. Ohnivzdornou misku vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu husté smetany, posypeme ji polovinou osmažené strouhanky a na ni rozložíme uvařený chřest. Polijeme zbylou smetanou, posypeme paprikou a zbylou strouhankou. Vložíme do horké trouby a asi čtvrt hodiny zapékáme.
Příloha: vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka