Chřest s octem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg chřestu nakrájeného na 5 cm kousky, 1  paprika červená nakrájená nadrobno, 10 dkg opražených nasekaných vlašských ořechů, 6 lžic octa, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička majoránky, 2 stroužky česneku rozdrceného, sůl, mletý pepř
Ocet povaříme na středním plameni tak dlouho, až se polovina odpaří. Ocet přelijeme do misky a ušleháme s olejem, hořčicí, česnekem a majoránkou. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Chřest krátce povaříme ve slané vodě, odkapeme, promyjeme studenou vodou a znovu necháme odkapat. Chřest a papriku přidáme k nálevu, dobře promícháme, posypeme opraženými ořechy a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka