Chřest vařený po polsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg chřestu, sůl, máslo (podle potřeby), strouhanka
Chřest opatrně oloupeme, dřevnaté konce odřízneme a vložíme jej do podlouhlé nádoby do vařící osolené vody. Vaříme přiklopený. Několikrát zkoušíme, zda je správně měkký. Pak chřest necháme okapat, položíme na nahřátou mísu, pokapeme trochu máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky na sucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu musí zůstat neposypány. Zbylou opraženou strouhanku podáme zvlášť na hlubším talířku a máslo v malém omáčníku.
Kromě této úpravy podáváme vařený chřest k vařenému i pečenému masu, hlavně k telecí pečeni a k rostbífu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka