Chřest zapékaný - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg chřestu, 5 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 lžíce tvrdého sýra, sůl, mletý pepř
Čerstvý chřest očistíme, stáhneme opatrně slupky směrem dolů od hlavičky, abychom ji nepoškodili; hořké konce odkrojíme, chřest svážeme do malých svazečků, vložíme do vařící slané vody a podle velikosti vaříme 15-30 minut. Stisknutím konců stonků poznáme, je-li měkký, opatrně vyjmeme na síto, aby se hlavičky nepolámaly.
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou vývaru z chřestu, povaříme, přidáme sůl a pepř. Chřest dáme na vymazanou ohnivzdornou mísu a zalijeme hustou omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě pečeme asi 20 minut dorůžova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka