Naťové cibulky se strouhaným sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg naťové cibulky, 4 lžíce tuku nebo oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý bílý pepř, 10 dkg tvrdého sýra na strouhání
Naťové cibulky omyjeme a zbavíme suché natě. Sytě zelenou část odkrojíme, vložíme na pánev s 2 lžícemi rozehřátého oleje a na mírném ohni 3 minuty podusíme. Cibulky spolu se světlou natí příčně rozkrojíme a přidáme do pánve. Pánev přiklopíme a vše na mírném ohni ještě 3 minuty dusíme. Cibulky mají být na skousnutí pevné. Hotové cibulky zakapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a omastíme zbylým olejem. Zeleninu před podáním posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jako předkrm nebo s krajíčkem chleba jako lehkou večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka