Plněné cibule na Makóský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  cibule, 40 dkg vepřového masa, 5 cl oleje, 12 dkg cibule, 5 g česneku, 10 g mleté papriky, 2 g kmínu, 2 dkg soli, 10 dkg paprik, 8 dkg rajčat
Cibule stejné velikosti očistit a omýt. Zespoda odříznout slabý plátek, svrchu asi 1/4. Vnitřek vydlabat tak, aby mohly být naplněny. Syrové vepřové maso pokrájet na kostičky. Na oleji dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibulku, přidat nakrájený česnek, zasypat paprikou a mletým kmínem, vložit maso, osolit a pod pokličkou dusit. Maso podle potřeby podlít trochou vody, aby se dusilo v menším množství vývaru. Když je maso měkké, šťávu přecedit. K přecezené šťávě přidat pokrájené paprikové lusky a rajčata a ještě několik minut vařit při mírné teplotě. Maso umlít nebo jemně pokrájet, aby se jím daly naplnit cibule. Cibule pak vložit vedle sebe do pekáčku, přelít omáčkou a pod pokličkou dodusit.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka