Pór po švýcarsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg pórku, 5 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l plnotučného mléka, sůl, mletý pepř, česnek, 10 dkg tvrdého sýra
Pór očistíme a nakrájíme asi na 1 cm tlustá kolečka. Podusíme na troše tuku na pánvi. Podlijeme trochou vody a podle chuti osolíme, přidáme několik rozsekaných stroužků česneku, špetku mletého pepře a dusíme do změknutí. Uvařenou zeleninu vložíme do hlubší mísy, posypeme strouhaným sýrem a polijeme teplou bešamelovou omáčkou. Omáčku si připravíme z tuku a mouky, které necháme zpěnit, ještě světlou jíšku zalijeme plnotučným mlékem a umícháme dohladka na mírně hustou omáčku. Můžeme ji zjemnit 1-2 žloutky, které jsme si rozkvedlali v troše mléka. Pak již nesmíme omáčku vařit. Podáváme s brambory a sypeme sekanou zeleninovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka