Pór po švýcarsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg pórku, 6 dkg tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l plnotučného mléka, sůl, mletý pepř, česnek, 15 dkg tvrdého sýra, zelená petrželka
Očištěný pór nakrájíme na tlustší kolečka a podusíme na tuku na pánvi. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme několik rozsekaných stroužků česneku, špetku mletého pepře a dusíme doměkka. Uvařený pór vložíme do hlubší mísy, posypeme strouhaným sýrem a polijeme teplou bešamelovou omáčkou. Omáčka: z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme plnotučným mlékem, umícháme dohladka a povaříme na hustou omáčku. Můžeme ji zjemnit žloutkem, který jsme rozkvedlali v troše mléka. Omáčku již nevaříme. Okořeníme petrželkou. Podáváme s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka