Pórkové omelety se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 mladých pórků, sůl, 3 dkg tuku, 4  vejce, 1/8 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, zelená petrželka
Očištěný pór uvaříme v troše osolené vody dopoloměkka a necháme okapat, pak nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme tuk a osmahneme na něm nakrájený pór. Vejce rozkvedláme v hrnku s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pór, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. Omeletu rozdělíme na díly. Chceme-li dělat každou omeletu zvlášť, pak do těsta zamícháme osmahnutý pór, jednotlivé omelety upečeme na pánvičce a každou zvlášť posypeme sýrem. Podáváme s bramborovou kaší a salát z rajčat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka