Smažená cibule v těstíčku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  5 velkých cibulí, tuk na smažení,

Těstíčko: 2  vejce, 10 dkg hladké mouky, 3 lžíce polotučného mléka,  špetka kypřícího prášku do pečiva

Oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 5-7 mm, osolíme a namáčíme ve středně hustém těstíčku připraveném z vajec, mléka, mouky a kypřicího prášku. Cibuli smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dorůžova. Ke smažené cibuli jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát. Kolečka smažené cibule můžeme podávat i jako rychlý a výborný dezert například k vínu. V tom případě rozebereme kolečka cibule na kroužky, které usmažíme dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka