Zapečený chřest s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg chřestu, 40 dkg brambor, sůl, 20 dkg kedluben, 25 dkg mrkve, 1.25 dl masového vývaru, 15 dkg mraženého hrášku, mletý pepř, 2 dkg másla, 25 dkg uzeného masa, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce strouhanky
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 minut ve vývaru a přidáme hrášek. Osolíme a opepříme. Vymastíme plochou ohnivzdornou mísu , nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapékáme dozlatova 30 minut v troubě předehřáté na 200°C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka