Zapékaný pórek s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg pórku, 60 dkg uzeného masa, 90 dkg brambor, 15 dkg vepřového sádla, 5  vajec, 5 dkg strouhanky, 1/4 l mléka, 10 dkg smetany, 5 dkg másla, sůl, mletý pepř
Pórek nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Brambory uvaříme ve slupce. Pekáč vymastíme, vysypeme strouhankou, na dno rozložíme polovinu oloupaných a nakrájených brambor, na ně dáme na nudličky nakrájené maso a scezený pórek. Zakryjeme zbylou částí brambor a opepříme. V mléce rozšleháme vejce, sůl a smetanu, nalijeme na brambory a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka