Fazolky na paprice - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg fazolových lusků, 1 lžíce oleje, 1 dl kondenzovaného mléka neslazeného, 1 lžíce hladké mouky, 1  cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl
Fazolky dobře očistíme, propláchneme tekoucí vodou, potom je překrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky a dáme do vařící osolené vody. Dusíme je téměř doměkka. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, přidáme hladkou mouku, osmahneme ji, přidáme papriku a jakmile zpění, sundáme ji z plotýnky. Tento základ zalijeme rozšlehaným kondenzovaným mlékem (plně stačí čerstvé plnotučné), přidáme okapané fazolky a krátce povaříme. Podle chuti okyselíme a podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu nebo s vařeným vejcem jako samostatný pokrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka