Fazolky s holandskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg fazolových lusků, sůl,

Na omáčku: 3  žloutky, 1/2 šálku vody, ocet, 10 g cibule, 2  celé pepře, sůl, 8 dkg másla

Očištěné a vláken zbavené fazolky uvaříme ve slané vodě doměkka. Uvařené ocedíme a dáme na mísu, kde je zalijeme holandskou omáčkou.
Vodu s octem, pepřem a strouhanou cibulí svaříme, pak vývar procedíme do hrnku. Když prochladne, rozkvedláme v něm žloutky. Omáčku postavíme do vodní lázně a šleháme, až zhoustne. Pak přidáváme po kouskách syrové máslo, a když se rozehřeje a omáčka je krémovitě zahoustlá, lijeme ji na připravenou zeleninu na talířích nebo ji dáme do omáčníku a každý si může dát podle chuti.
Tato omáčka je vhodná i na jinou vařenou zeleninu, např. chřest, pór, brukve atp.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka