Fazolky s houbami a rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg čerstvých fazolových lusků, 25 dkg hřibů , lišek nebo jiných hub, sůl, 8 dkg slaniny, 1  cibule, 50 dkg rajčat, zelená petrželka
Očištěné fazolky zbavíme vláken a pokrájíme je na kousky. V osolené vodě je vaříme asi 15 minut, aby na skus byly pevné. Ocedíme a dáme okapat. Mezitím vložíme na pánev očištěné, opláchnuté, na kousky nakrájené houby, pokrájenou slaninu a cibuli a společně asi 10 minut dusíme. Fazolky přidáme k houbám, zamícháme a směs ještě asi 10 minut na mírném ohni společně dusíme. Současně vložíme rajčata do vařící vody, sloupneme je a nakrájíme na osminky. Do hotových fazolek vložíme rajčata a pokrm necháme pod pokličkou už jen prohřát. Ochutíme petrželkou. Podáváme s brambory, také s dušenou rýží nebo pouze s tmavým chlebem nebo dalamánkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka