Fazolky v zeleninové směsi - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg čerstvých fazolových lusků, 3  mrkve, 2  okurky, 3  papriky, 4 pevná rajčata, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, 1/8 l vývaru masového nebo zeleninového
Fazolky omyjeme, odstraníme u nich postranní vlákna a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do osolené vody a 15 minut vaříme. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky. Cibuli, česnek a mrkev osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a necháme 5 minut velmi mírně vařit. Pak přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, okurky, rajčata, vše promícháme a 15 minut dusíme na mírném ohni. Potom přidáme uvařené, okapané fazolky. Hotový pokrm podle chuti zakapeme citrónovou šťávou, dosolíme a opepříme. Podáváme s brambory nebo s tmavým chlebem s máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka