Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg zeleného hrášku, 15 dkg čerstvých hub, moučkový cukr, sůl, 5 dkg másla,

Drobení: 25 dkg hrubé mouky, 1  vejce, 1/8 l vody, sůl, 5 dkg másla

Do prosáté mouky dáme vejce a vodu a vypracujeme hodně tuhé těsto jako na nudle. Ustrouháme ho na struhadle s velkými otvory. Těsto usušíme, pak strouhání na másle opražíme jako rýži, zalijeme vařící vodou, osolíme a na kraji plotny udusíme do měkka. Mezitím podusíme hrášek a plátky hub. Pokrm přisladíme, osolíme a nakonec vmícháme do dušeného strouhání. Můžeme sypat ještě strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka