Kapusta dušená s uzeným masem a bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg kapusty, 40 dkg uzeného bůčku, cibule, pórek, česnek, mletý pepř, majoránka, sůl, 40 dkg brambor, 10 g oleje, 5 dkg cibule
Tučnější uzené maso uvaříme s cibulí a s pórem. Uvařené prochladlé maso pak nakrájíme na kostky. Očištěnou kapustu pokrájíme na nudličky a necháme v troše horké vody změknout. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na kastrole necháme na tuku zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ni spařenou kapustu, brambory, okořeníme, osolíme a vše podusíme doměkka. Jakmile kapusta změkne, přidáme pokrájené vařené uzené maso a celou směs necháme podusit.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka