Kapusta po italsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kapusta, 10 dkg rýže, 8  žampiónů, 4  rajčata, 15 dkg tvrdého sýra na strouhání, 2 dl smetany, sůl, mletý pepř, cibule, 10 dkg tuku
Kapustu zbavíme vrchních listů, vyřízneme košťál, opereme ji a dáme na 10 minut vařit do osolené vody. Uvařenou kapustu vyndáme a necháme zchladnout. Mezitím přebereme a řádně vypereme rýži a dáme ji vařit do vývaru z kapusty. Když je rýže uvařená, vodu slijeme a rýži necháme v cedníku okapat. Zchladlou kapustu nakrájíme na osminky. Čtyři položíme na tukem vymazanou ohnivzdornou misku. Na kapustu nasypeme okapanou rýži podušenou na cibulce a na tuku. Na každou osminku kapusty položíme půlku spařeného, oloupaného rajčete a na másle (tuku) opečený žampión. Osolíme, opepříme a přikryjeme zbývajícími dílky kapusty. Na každý dílek dáme zbývající půlky rajčat a žampióny. Podlijeme smetanou a 10 minut dusíme v troubě. Potom jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka