Kapusta růžičková zadělávaná - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg růžičkové kapusty, 8 dkg tuku, 3 lžíce hladké mouky, 1 dl mléka, 1  žloutek, sůl, zelená petrželka, muškátový květ
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme trochou vody nebo polévky a na mírném ohni ji vaříme asi 10 minut. Očištěné kapustičky vložíme do osolené vařící vody a vaříme tak, aby zůstaly celé, nerozvařené. Scedíme je a vložíme do připravené omáčky. Kapustičky trochu v omáčce podusíme. Hotový pokrm zjemníme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutek. Podle chuti okořeníme špetkou muškátového květu a jemně rozsekanou petrželkou.
Příloha: vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka