Kapustové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kapusty, 1 větší cibule, 3  žemle namočené v mléce, 5 dkg oleje, 3  vejce, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 lžíce hladké mouky,  trochu strouhanky, olej na smažení
Uvařenou kapustu umeleme na masovém strojku, s ní umeleme i namočené vymačkané žemle. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme ji ke kapustové směsi, spolu s ní vejce, pepř, majoránku, se solí utřený česnek a dobře vše promícháme. Zdá-li se nám těsto řídké, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme k nim bramborovou kaši a salát ze syrové zeleniny nebo z kysaného zelí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka