Kapustové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg kapusty, 2  cibule, 3  housky namočené v mléce, 6 dkg tuku, 3  vejce, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, 4 lžíce hladké mouky,  trochu strouhanky, tuk na smažení
Uvařenou kapustu spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku. Ke kapustové směsi přidáme nakrájenou cibulku zpěněnou na tuku, vejce, pepř, majoránku, se solí utřený česnek a vše dobře promícháme. Je-li těsto řídké, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném tuku dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší a salátem ze syrové zeleniny nebo kysaného zelí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka