Růžičková kapusta zapečená v sýrové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg růžičkové kapusty, sůl, rostlinný tuk na vymazání, strouhanka na vysypání pekáčku,

Omáčka: 4 dkg rostlinného tuku nebo oleje, 4 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, 10 dkg tvrdého sýra, 1 dl kondenzovaného mléka nebo smetany, sůl, muškátový květ

Očištěné kapustové růžičky uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Zapékací misku dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a do ní dáme okapané uvařené kapustičky. Zalijeme sýrovou omáčkou, povrch posypeme zbytkem strouhaného sýra a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Omáčka: Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, prošleháme a dobře povaříme. Do omáčky přidáme větší díl strouhaného sýra a necháme v troubě, až se roztaví. Nakonec zjemníme omáčku kondenzovaným mlékem nebo smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka