Zapečené kapustičky - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg růžičkové kapusty, 60 dkg brambor, 20 dkg moravského uzeného masa, 4  vejce, 20 dkg smetany, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky karí koření,  špetka muškátového květu, 20 dkg strouhaného eidamu
Kapustu dusíme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Brambory pokrájíme na kousky a uvaříme. Obojí slijeme, dáme okapat a smícháme. Uzené nakrájíme na nudličky a vmícháme do brambor s kapustičkami. Vše navrstvíme do vymaštěné zapékací mísy. Vejce rozšlehané se smetanou osolíme, opepříme, okořeníme karí a mletým muškátovým květem a nalijeme do zapékací mísy. Nastrouhaným sýrem pokrm posypeme a zapékací mísu vložíme do trouby, zapékáme asi 30 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka