Brukev po švýcarsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kedluben, sůl, 1 svazek zelené petrželky, 3 lžíce strouhané nebo rozdrobené nivy, 8 dkg tuku pokojové teploty
Oloupané brukve nakrájíme na plátky a v osolené vařící vodě v hrnci zakrytém pokličkou je vaříme asi 10 minut dopoloměkka, aby plátky byly pevné na skus. Mezitím jemně nasekáme opranou petrželku a vmícháme ji spolu se strouhaným sýrem do změklého tuku. Připravenou okapanou brukev dáme na předehřáté talíře, na každou porci navršíme kopeček pažitkového másla se sýrem a ihned podáváme. Brukev po švýcarsku můžeme podávat k minutkám, řízkům, biftekům nebo jako samostatný pokrm k vařeným novým bramborám nebo dušené rýži.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka