Brukev s brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  kedluben, sůl, 4 dkg tuku, 1 malá cibule, zelená petrželka, 4 zrnka celého pepře, 4  brambory, 4 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, muškátový květ - na špičku nože
Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na tuku, přidáme nasekanou petrželku, na plátky nakrájenou brukev, osolíme, opepříme tlučeným pepřem, vše zamícháme a dusíme dopoloměkka. Mezitím oloupáme syrové brambory, nakrájíme je na kostky, přidáme k brukvi, podlijeme a udusíme doměkka. Potom zahustíme brukev zlatovou jíškou, okořeníme muškátovým oříškem, povaříme a podáváme jako samostatný pokrm s chlebem a sezónním zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka