Brukve zapečené s telecím masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  kedluben, 10 dkg másla, sůl, 30 dkg telecí kýty, 1/2  cibule, 1 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, 1  citrón, zelená petrželka, 1 šálek kysané smetany, 2  žloutky
Na polovině másla a drobně sekané cibuli podusíme na kostky krájené osolené maso. Když je měkké, necháme je vysmahnout, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou a dobře ji provaříme. Loupané brukve nakrouháme na plátky, osolíme, podlijeme a dusíme do poloměkka. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brukví, na to maso i s omáčkou, vše okořeníme a zakapeme citrónem. Navrch dáme zase brukve. Po krátkém zapečení zalijeme pokrm smetanou s rozšlehanými žloutky a dopečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka