Brukve zapečené se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kedlubny, sůl, 1 lžička másla, 1/2 šálku smetany, 2 lžíce parmazánu nebo čedaru
Omyté brukve oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dusíme je na másle, osolené a podlité trochou vývaru. Brukve nesmějí příliš změknout. Šťávu necháme vydusit. Pak je přendáme do nízké zapékací misky vymaštěné máslem a polijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem.
Podáváme jako předkrm s toasty. Připravujeme-li pokrm k večeři, zdvojnásobíme dávku a jako přílohu podáme vařené brambory sypané petrželkou.
Obměna: Místo čerstvé smetany můžeme použít smetany kyselé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka