Brukve zapékané s masem a rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  kedluben, sůl, 4 dkg oleje, 3 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 20 dkg vepřové kýty, 10 dkg rýže, 10 dkg šunky, 20 dkg paprik nebo rajčat, i sterilovaných, 2 dl kysané smetany nebo polovinu jogurtu, strouhanka
Slaninu pokrájíme na kostičky, roztavíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme na kousky nakrájené maso a mírně osolené dusíme. Rýži spaříme vařící vodou, propláchneme a zalijeme patřičným množstvím čerstvé vody, osolíme a zvlášť dusíme dopoloměkka. Oloupané brukve nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a podusíme na tuku. Šunku pokrájíme na kousky, rovněž tak i papriky nebo rajčata. Ohnivzdornou nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vrstvíme do ní střídavě brukve, maso, rýži, šunku, papriky nebo rajčata. pokud zásoba stačí. Navrch dáme brukve, poklademe kousky tuku a zalijeme smetanou. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme.
K hotovému pokrmu není třeba dávat příkrm, je dost sytý. Stačí salát z čerstvé zeleniny, a kdo rád, sype strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka