Mladé brukve se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  kedluben, 5 dkg oleje, sůl,  špetka mletého pepře nebo květu,  špetka moučkového cukru, 
Na omáčku: 3 dkg másla, 20 dkg hladké mouky, 1  žloutek, 1 šálek smetany nebo mléka
 
Brukve zbavené slupky a dřevnatých částí nakrájíme i s drobnými lístky na nudličky. Dusíme je na tuku a občas podléváme vývarem z dřevnatých částí, které jsme uvařili v osolené vodě, popřípadě ve vodě, do které jsme přidali trochu masoxu. Zatím si v kastrole uděláme světlý bešamel, který povaříme a přidáme do něj brukve. Takto nastavené jsou sytější.
 Můžeme k nim podat nové brambory, případné i pro každého natvrdo uvařené vejce.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka