Nadívané kedlubny - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg mletého masa, 4  kedlubny (po 350 g), 1/2  housky z předchozího dne, 20 dkg rajčat, pažitka, 1  vejce, 3/8 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř
Kedlubny oloupeme, seřízneme tak, aby vznikla poklička, vydlabeme, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 15 minut vaříme. Housku namočíme do studené vody, vydlabanou hmotu jemně nasekáme, rajčata rozpůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na kostičky. V misce promícháme vymačkanou housku, maso, vejce, sekanou pažitku, sůl, pepř a pak přidáme 3/4 usekaných kedluben a rajčata. Náplní naplníme kedlubny, navrch dáme zbytek sekaných kedluben, dáme do pekáče, mezi dáme pokličky, podlijeme vývarem a v troubě dusíme při 200°C asi 40 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka