Aloo Gobi - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 4  brambory, 1  cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce kmínu, 1 hrst koriandrových lístků, 1 lžička kurkumy, sůl, 3  chilli papričky, 4  rajčata, 2 stroužky česneku, zázvor, garam másala
Květák rozkrojíme na čtvrtky a pak dále na osminky, případně i menší kousky, ale ne zas tak malé, aby se při vaření rozpadly a rozvařily na kaši. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli rozkrájíme nahrubo a ve větší pánvi na rozpáleném oleji necháme lehce osmahnout a později přidáme kmín. Dále se k cibuli přidají nakrájené stonky koriandru, troška soli a kurkuma, případně trošku sladké papriky kvůli lepší barvě. Pak se přihodí nakrájené zelené chilli papričky a rozmačkaná rajčata (i z konzervy), pak strouhaný zázvor a česnek. Teď se k omáčce přidá květák a také brambory, pár lžic vody, nádobu přikryjeme a za občasného míchání dusíme dvacet minut. Před koncem se ještě přikoření garam másalou a zasype sekanými lístky koriandru, měkké ještě necháme před podáváním chvíli v teple rozležet.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka