Dušená brokolice s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg brokolice, 25 dkg žampiónů, 10 dkg cibule, 4 dkg oleje, sůl, 20 dkg rajčat, 2  vejce, kmín, mletý pepř, pažitka
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a zpěníme, aby zůstala cibule světlá. Přidáme plátky žampiónů, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme. Měkké houby zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit. Uvařenou brokolici (může být i květák) podáváme s vařenými brambory, obkládáme dušenými houbami, čtvrtkami rajčat a povrch sypeme sekanou pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka