Květák po orientálsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 velký květák, 4 dkg tuku, 4 dkg oleje, 20 dkg rajčat, 1 stroužek česneku, 1  cibule, 4 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína, vývar
Očištěný květák uvaříme ve vařící vodě do poloměkka. Ocedíme jej, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. V rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zaprášíme moukou, vše osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dále přidáme mletý pepř, sůl, utřený česnek, červené víno a necháme asi 10 minut dusit. Do hotové omáčky přidáme tuk. Uvařený květák klademe na talíře, přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka