Květák s hráškem v bešamelu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 30 dkg vyloupaného nebo sterilovaného zeleného hrášku, 3 dkg tuku, zelená petrželka,

Na omáčku: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, žloutek, citrónová šťáva, sůl, 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra,  špetka muškátového květu

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Smícháme s hráškem podušeným na tuku. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustou omáčku (bešamel). Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutek, koření, sůl, část sýra a zakapeme citrónem. Připravený květák s hráškem vložíme do tukem vymazané misky, zalijeme omáčkou, posypeme zbytkem strouhaného sýra a zapečeme v troubě.
Příloha: vařené nebo opékané brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka