Květák s rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 1  cibule, 3 lžíce oleje, 10 dkg rýže, 1  hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1  bobkový list, 1 lžička vegety speciál, 10 dkg tvrdého sýra na strouhání, zelená petrželka, 1/8 l kysané smetany, sůl
Očištěný květák uvaříme ve slané vodě. Rýži přebereme, spaříme, propláchneme a dáme na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na rozehřátém oleji. Přidáme k ní všechno koření, zalijeme potřebným množstvím vody z květáku a na velmi mírném ohni dusíme, až je rýže měkká. Promícháme ji s květákem rozebraným na růžičky, dáme na mísu, posypeme jemně usekanou petrželkou, strouhaným sýrem a zalijeme kysanou smetanou.
Příloha: vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka