Čočková s brambory a kořenovou zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg čočky, 10 dkg brambor, 10 dkg mrkve, 10 dkg celeru, 2 dkg vepřového sádla, 5 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky, 1.5 l vody, sůl, česnek, majoránka
Nejprve důkladně přebereme čočku, propláchneme a na chvíli namočíme. Pak ji v téže vodě povaříme (zhruba 1/3 vody). Po půlhodině vaření přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory, celer. Na sádle si osmahneme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, kterou zasypeme moukou, a za stálého míchání z ní připravíme dozlatova vybarvenou cibulkovou jíšku. Pak ji zalijeme zbytkem vody a dobře povaříme, přidáme uvařenou čočku a zeleninu s vodou, ve které jsme je vařili. Okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka