Květák v sýrové omeletě - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg květáku, 8  vajec, sůl, 5 dkg tuku, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, zelená petrželka nebo celerová nať, 2 dkg strouhanky
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat, potom jej rozdělíme na růžičky, vložíme do větší zapékací mísy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Z osolených bílků ušleháme sníh, lehce do něj vmícháme žloutky, 3/4 strouhaného sýra, jemně rozsekanou petrželku a rozestřeme jej na květák. Vše zasypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Příloha: opékané brambory a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka