Květák zapečený se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 větší květák, sůl, 5 dkg másla nebo rostlinného tuku, 5 dkg hladké mouky, 1/8 l smetany,  špetka mletého pepře, citrón,  špetka muškátového oříšku, 12 dkg tvrdého sýra na strouhání, 2  žloutky, tuk na formu, strouhanka na formu
Květák uvaříme v osolené vodě ne docela doměkka a rozebereme jej na růžičky. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji ředíme vývarem z květáku a smetanou na hladkou, hustou omáčku. Dobře ji povaříme a nakonec přidáme koření, trochu strouhané citrónové kůry a šťávy, žloutky a většinu strouhaného sýra. Do dobře vymazané a strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy nebo pekáče narovnáme růžičky květáku, zalijeme je sýrovou omáčkou, navrchu posypeme zbytkem strouhaného sýra a pokropíme tukem. Květák zapečeme v troubě. Máme-li zbytky jakéhokoli masa, můžeme je nakrájet mezi květák.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka