Květákové rizolety smažené - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 l mléka, 1  vejce, sůl, citrónová kůra, 12 dkg polohrubé mouky,

Náplň: 30 dkg květáku, 5 dkg másla, 1/2  cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 10 dkg šunky nebo salám, 4  vejce,

Na obalení: 2  vejce, mléko, 15 dkg strouhanky, rostlinný olej na smažení

V mléce rozmícháme vejce, sůl, citrónovou kůru a polohrubou mouku na řídké těstíčko. Upečeme tenké palačinky. Ve slané vodě uvařený květák rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a máslo dusit, přidáme koření, petržel, sekanou šunku a nakonec vejce. Květákovou míšeninou naplníme palačinky, pevně je stočíme, obalujeme je jako řízek v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. Smažíme je po obou stranách a podáváme s bramborovou kaší.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka