Květákový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 velký květák, 7 dkg másla, 3  rohlíky, 5  vajec, 1 šálek mléka, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, sůl
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Utřeme máslo, žloutky, přidáme navlhčené, dobře vymačkané rohlíky, strouhaný sýr, osolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený květák. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v silně vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací míse asi 20 - 30 minut.
Podáváme jako hlavní chod doplněný vařenými bramborami nebo v menším množství jako předkrm bez přílohy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka