Květákový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 40 dkg hovězího mletého masa, 1 svazek jarní cibulky, 30 dkg rajčat, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 10 dkg tvrdého sýra - primátora, 1/8 l kysané smetany
Květák rozebereme na růžičky, přikrytý 7 minut předvaříme a necháme přikrytý stát. Maso podusíme v široké otevřené nádobě 5 minut. Dušení jednou přerušíme, abychom maso promíchali a načechrali. Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a vše vmícháme do masa. Nakonec přidáme petrželku, sůl a pepř. Do formy střídavě vrstvíme květák a masovou směs, navrch by mělo být maso. 2/3 nastrouhaného sýra smícháme se smetanou a rozetřeme na maso, zbylý sýr nasypeme navrch. Zapékáme odkryté 7 minut a 4 minuty na 1/2 výkon.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka