Vařený květák s vinnou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 menší květáky, sůl, zelená petrželka,

Omáčka: 4  žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 1 sklenka bílého vína, 1/4  citrónu

Dobře očištěné květákové růžice vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 20 - 30 minut.
Mezitím si připravíme vinnou omáčku: žloutky smícháme s cukrem, přidáme citrónovou kůru a přiléváme víno, za stálého šlehání metlou. Hrnek s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme stále, až pěna zhoustne, ale nesmí přijít do varu. Nakonec vybereme citrónovou kůru a pěnu podle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
Uvařený květák rozdělíme na porce, zdobíme petrželkou a zvlášť v omáčníku podáváme omáčku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka