Zapékaný květák se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg květáku, 2  cibule, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř, 3  vejce, 1/8 l šlehačky, 1/8 l mléka, 5 dkg tvrdého sýra (parmazán), máslo, strouhanka na formu
Květák uvaříme ve slané vodě ne úplně doměkka a necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Máslo utřeme se solí, pepřem a vejci do pěny. Do vymazané a vysypané formy dáme vychladlou cibuli, rozložíme na ni květák. Do másla zamícháme šlehačku, mléko a sýr, směsí zalijeme květák a pečeme 40 minut při 200° dozlatohněda. Podáváme se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka