Fazolová polévka s bůčkem nebo s nožkami selat recept cpt. Cooka
6 porcí:  1/2 kg fazolí, kořenová zelenina, sůl, 1/2 kg vepřového bůčku (nožky selat), máslo, hladká mouka, mletá paprika, cibule, 1 lžíce kysané smetany
Fazole povaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Jakmile jsou fazole napolo uvařené, přidáme k nim 1/2 kg nožek (případně oušek, ocásků nebo odpovídající množství uzeného bůčku) a vaříme dále. Když je maso úplně měkké, vyndáme ho z polévky a nakrájíme, pak si připravíme jíšku s paprikou a s trochou strouhané cibule a polévku libovolně zahustíme. Před podáváním vložíme do polévky nakrájené maso. Chuť zlepšíme tím, že přidáme lžíci kyselé smetany. Můžeme do ní zavařit také drobenku. Místo uzeného masa můžeme použít také klobásy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka